Workshop Energeticky plusové budovy

• Počet FVE v ČR: 28 324
  • Celkový výkon: 2 128,48 MWe

28.11.2017, 09:00 - 28. 11. 2017, 15:00

Workshop Energeticky plusové budovy se bude konat v prostorách UCEEB v Buštěhradě dne 28. 11. 2017 od 9 hod. – bližší info viz přiložená pozvánka.

Domy s kladnou energetickou bilancí představují dlouhodobě budoucnost stavebnictví. Již dnes existují vzorové příklady, kde tento koncept funguje, a to nejen technicky, ale i ekonomicky. Workshop je zaměřen na akademickou veřejnost, státní správu a spolky orientované na udržitelnou výstavbu. V jeho rámci se bude diskutovat o roli energeticky plusových domů v dlouhodobé perspektivě, souvislostech se Státní energetickou koncepcí a strategickými směry českého stavitelství. Dále budou představeny aktivity ČVUT UCEEB ve spolupráci s německou sítí Effizienzhaus Plus, jíž je UCEEB členem, a pilotní projekty energeticky plusových budov.

Workshop navazuje na setkání zástupců českých a německých ministerstev, zástupců ČVUT a Fraunhoferových institutů, který proběhl dne 17. 10. 2017 v Buštěhradě a kde se dohodla pravidla rámcové spolupráce s cílem podporovat výstavbu domů s kladnou energetickou bilancí v České republice. Více informací naleznete v tiskové zprávě: http://www.uceeb.cz/energeticky-efektivni-domy-plus-strategicka-spoluprace-ceske-republiky-nemecka.

Prosím potvrďte na email: eva.smolikova@cvut.cz