ETUR - Dny otevřených dveří slunečních elektráren

• Počet FVE v ČR: 28 324
  • Celkový výkon: 2 128,48 MWe

30.5.2018, 10:00 - 5. 6. 2018, 10:00

Již po čtvrté se letos na přelomu května a června koná Evropský týden udržitelného rozvoje. Jeho cílem je dát najevo, že chceme a můžeme žít ve společnosti, která bere ohledy své okolí a na ty, kteří přijdou po nás.

Vážení členové a příznivci solární energie,

dovolujeme si Vás společně s Úřadem vlády ČR požádat o zapojení do druhého ročníku úspěšného projektu „Dny otevřených dveří slunečních elektráren“. Každoročně od 30. května do 5. června probíhá Evropský týden udržitelného rozvoje. Jedná se o celoevropský projekt, jehož cílem je šířit myšlenku udržitelného rozvoje a podpořit iniciativy, které k němu přispívají. Solární asociace se stala opět partnerem projektu s cílem otevřít dveře solárních elektráren široké veřejnosti a novinářům. Chceme tak ukázat, jak naše elektrárny fungují, jak se využíváním sluneční energie šetří životní prostředí a jak přispíváme k udržitelnému rozvoji.

Jak se můžete zapojit?

Pokud jste majitel, provozovatel nebo servisní společnost a víte o zajímavé solární elektrárně (např. s trackery, na zajímavé lokalitě nebo využívající nestandardní technologické řešení), neváhejte se zapojit. Zvolíte si termín návštěvy pro veřejnost (jeden den v týdnu od 30. 5. do 5. 6. 2018) a zajistíte v místě elektrárny odborný výklad a obsluhu. Seznam všech otevřených slunečních elektráren bude k dispozici na mapě umístěné na webových stránkách Solární asociace a zároveň bude zveřejněn v médiích.

Zaregistrovat svoji elektrárnu můžete prostřednictvím registračního formuláře