Parlamentní konference "Elektromobilita v ČR a využití solární energie"

• Počet FVE v ČR: 28 324
  • Celkový výkon: 2 128,48 MWe

19.6.2017, 09:00 - 19. 6. 2017, 15:00

Solární asociace pořádala pod záštitou předsedy Poslanecké sněmovny Jana Hamáčka konferenci na téma "Elektromobilita v ČR a využití solární energie.

Na konferenci vystoupil zástupce ŠKO-ENERGO Ing. Jaromír Vorel, který představil plán Škody Auto uvést na trh do roku 2019 hybridní verzi vozu Superb, o rok později má přijít její první čistý elektromobil. Do roku 2025 pak největší česká automobilka představí celkem pět různých vozů na elektřinu, elektromobily mají za sedm let tvořit čtvrtinu prodaných aut značky Škoda.

Na konferenci dále vystoupila Kateřina Sirotková z Asociace elektromobility a inovativních technologií, která představila aktuální dotační výzvy a také inspirativní příklady využití elektromobilitě ze zahraničí, například elektrobusy jako součást MHD. O chystané a potřebné legislativě v oblasti akumulace energie a elektromobilitě mluvil advokát Petr Petržílek a o problematice parkování ve městech Martin Zemánek ze společnosti ELTODO.