• Stav k 31.12.2020
  • Celkový výkon: 2 226,8 MWp
  • Výroba elektřiny: 2270 GWh

16.6.2021, 13:30 - 16. 6. 2021, 16:30

Zveme vás na online webinář na téma Moderní energetika napříč Evropou: malé i velké projekty obnovitelných zdrojů z Nizozemska / Česká příležitost pro zelený restart. Akce se koná ve středu 16. června od 13:30 do 16:30.

Moderní energetika obnovitelných zdrojů je příležitostí, které se v Nizozemsku chopili už před řadou let. Díky tomu dnes mají solární panely na střechách více než 15 tisíc rodinných domů, v provozu stovky komunitních elektráren a do financování nových projektů snadno investují i desítky tisíc řadových obyvatel země. Nizozemsko v posledních letech rozvíjí také inovativní projekty využití obnovitelných zdrojů – například instalace solárních panelů na vodní ploše zatopených bývalých dolů či projekty tzv. agrivoltaiky. Nově pak začíná Nizozemsko fotovoltaikou osazovat nevyužité plochy kolem dálnic. Jak by se to mohlo podařit a jak tyto projekty konkrétně fungují? A existuje zde prostor pro nizozemsko-českou spolupráci firem na podobných projektech u nás? O tom i dalších otázkách budeme debatovat s našimi hosty.

Hlavní hosté:

• Siward Zomer, ředitel Energie Samen - nizozemské federace energetických společenství, člen správní rady REScoop.eu
  • Nold Jaeger, Policy officer Holland Solar - nizozemské asociace firem v oblasti solární energie
  • Sven Pluut, zakladatel projektu ZonnepanelenDelen - sdílených solárních elektráren
  • Alex Kamst, Senior Advisor Rijkswaterstaat - státního investora výstavby silniční a vodní infrastruktury, který se věnuje přípravě pozemků pro rozvoj solárních parků
  • Martin Sedlák, programový ředitel Svazu moderní energetiky
  • Jan Krčmář, předseda představenstva české Solární asociace
  • Vítězslav Skopal, zakladatel a majitel Solar Global
  • A další

Akce proběhne on-line prostřednictvím platformy Zoom. Link pro sledování vám pošleme na základě vyplněného registračního formuláře. Během sledování lze pokládat dotazy písemnou formou přes funkci Q&A programu Zoom.