Konference solární energie a akumulace 2022

• Celkový výkon: 2 226,8 MWp
  • Výroba elektřiny: 2270 GWh

26.5.2022, 09:00 - 26. 5. 2022, 17:00

Šestý ročník prestižní konference je největší událostí roku zasvěcenou solární energetice a akumulaci.

Českou republiku čeká výstavba nových solárních elektráren ve velkém. Nová vláda si dala za cíl postavit elektrárny na sto tisíc střech do roku 2025. Díky Modernizačnímu fondu vzniknou opět velké instalace. To vše v kontextu evropského Green Dealu, který nová vláda vidí jako příležitost pro Česko, a také v souvislosti s nárůstem cen energie. Jak zapadá fotovoltaika do plánů Evropské komise a české vlády? Jak se mohou firmy pomocí solární energie zabezpečit proti nárůstu cen energie? Jak a kde se bude stavět bez státních dotací?  Věnovat se budeme také trendovým oblastem jako jsou agrivoltaika, akumulace energie a mnoho dalších.  Chcete vědět co vás čeká v oblasti moderní energetiky v příštím desetiletí?

Na konferenci Solární energie a akumulace v ČR 2022, která se uskuteční 26. května 2022 v pražském O2 universu by mělo zaznít, jak konkrétně hodlají čeští politici růst solárního sektoru podpořit: vystoupí ministr průmyslu a obchodu Jozef Síkela, ministryně životního prostředí Anna Hubáčková a zástupkyně neméně důležitého resortu vědy, výzkumu a inovací, ministryně Helena Langšádlová.

Do kontextu evropské politiky pak debatu zasadí eurokomisařka pro energetiku Kadri Simson. Hvězdné obsazení doplní zajímaví vystupující z oblasti veřejné správy, byznysu nebo bankovní sféry.

Více informací na www.solarnikonference.cz