Navštivte gigantickou elektrárnu či velkokapacitní baterii

15.5.2019, 21:53

Napříč celou Evropou se každoročně od 30. května do 5. června konají tisíce různých akcí v rámci Evropského týdne udržitelného rozvoje: konference, výstavy, workshopy, semináře, filmová promítání, komunitní setkání, dny otevřených dveří a mnohé další aktivity. Rozmanitost pořádaných akcí je veliká, cíl jediný: dát najevo, že nám záleží na budoucnosti světa, v němž žijeme.

Solární asociace se již tradičně připojuje a organizuje Dny otevřených dveří fotovoltaických elektráren. Veřejnost si bude moci prohlédnout třeba malou domácí výrobnu, středně velké fotovoltaiky, ale i největší český projekt ve středočeském Vepřku.

Kromě toho bude zpřístupněna třeba velkokapacitní baterie v moravských Prakšicích a za návštěvu stojí určitě i Univerzitní centrum energeticky efektivních budov, se kterým Solární asociace dlouhodobě spolupracuje. Přehlednou mapu se zúčastněnými projekty, jejich umístěním i časy, kdy budou jejich brány otevřené, naleznete zde.