LG ESS - chytré řešení domácího úložiště

26.11.2019, 21:58

Máte na domě nainstalovány solární panely a chtěli byste zefektivnit ukládání elektřiny, kterou vyrobí? Firma nanosun představuje revoluční systém LG ESS.

Průměrná domácnost vykazuje vysokou spotřebu elektřiny v ranních a večerních hodinách. Ovšem vzhledem k faktu, že solární moduly generují nejvíce energie během dne, vzniká riziko, že veškerý její nadbytek přijde nazmar. Systém LG ESS zlepšuje efektivitu spotřeby elektrické energie tím, že umožňuje tuto energii ukládat a spotřebovat ji až tehdy, kdy je to potřeba. Funguje také jako záložní zdroj, který pro tyto případy uchovává dostatečný podíl energie v baterii.

LG ESS využívá připojení na stejnosměrný proud s jednodušším procesem přeměny energie a jejím efektivnějším využitím. Díky připojení na stejnosměrný proud je fungování LG ESS jednodušší a nevyžaduje dodatečný fotovoltaický měnič, díky čemuž šetří náklady na investice a čas. Systém má také třífázové připojení, které zabraňuje nerovnováze elektrické energie a přetížení. Zařízení je proto schopno zajistit trvalé a plynulé zásobování elektrickou energií a nabízí také třífázovou asymetrii.

Firma LG dále nabízí záruku 10 let a úplný servis. Měnič s 3MPPT a dvoubateriové kanály umožňují větší flexibilitu, přičemž baterie jako taková se dá rozšířit až na 19,6 kW. Systém LG ESS je vyroben z nerezové oceli a vyznačuje se elegantním vnějším designem při zachování malého objemu a nízké hmotnosti. Další předností systému je jeho chytrá správa díky aplikaci EnerVu, která umožňuje kontrolovat míru spotřeby a dodávky energie, provoz tepelného čerpadla a další prvky.

Pokud máte zájem se přijít podívat na vzorovou instalaci v Praze na PortX a získat nabídku na systém, kontaktuje firmu nanosun, která zároveň hledá instalační partnery po celé ČR.

Podrobné informace o systému LG ESS vám poskytne:
nanosun s.r.o.

www.nanocleansolar.com | www.nanosun.cz