Představení ocenění Obnovitelné desetiletí

• Celkový výkon: 2 226,8 MWp
  • Výroba elektřiny: 2270 GWh

22.6.2016, 09:30 - 22. 6. 2016, 11:00

Solární asociace spolu s Aliancí pro energetickou soběstačnost uspořádala snídani s novináři, kde společně představili projekt Obnovitelné desetiletí a shrnuli vývoji obnovitelných zdrojů za uplynulých deset let. Následovala panelová diskuze, kde významní představitelé z řad porotců podiskutovali o vývoji a nových výzvách v obnovitelných zdrojích v budoucích a minulých deseti letech.

Mezi účastníky byli z řady porotců např.

• prof. RNDr. Bedřich Moldan, CSc., bývalý ministr životního prostředí, zástupce ředitele Centra pro otázky životního prostředí Univerzity Karlovy, letošní laureát ceny Josefa Vavrouška
  • Václav Zemek, poslanec a místopředseda Výboru pro životní prostředí (tbc)
  • Ing. Pavel Hrzina Ph.D., odborný asistent na Katedře elektrotechnologie ČVUT
  • Edvard Sequens, člen Výboru pro udržitelnou energetiku při Radě vlády pro udržitelný rozvoj, energetický expert sdružení Calla

Za partnery ocenění se představili např. Jan Jašek za UniCredit Bank, Petr Kolář za společnosti Nissan a Jan Krčmář za společnost Photon Energy Operation.

Abychom přiblížili nejen partnerům, ale i novinářům příklady obnovitelných zdrojů, připravili jsme spolu s Photon Energy exkurzi na solární elektrárnu na budově Ženských domovů.